1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: D.Sotirovski

Zimska služba spremna

Niška Zimska služba, koja je deo JKP Mediana, okupila se pred najavljenim prvim snegom ove sezone. Saopštili su da će dežurstva početi danas i trajati do kraja marta, obećavajući da će biti neprestano na raspolaganju građanima kako bi putevi ostali prohodni. Služba raspolaže sa 17 vozila opremljenih raonicima i posipačima, kao i bacačima snega za javne površine. Dodatno, oko 100 radnika će ručno čistiti sneg.
Vozni park od 17 vozila, sa mogućnošću korišćenja dodatnih 24 vozila u slučaju većih padavina, omogućava brzo reagovanje na promenljive vremenske uslove. Služba će čistiti puteve po prioritetima, koristeći raonike i posipače, dok će za javne površine imati pomoć 3 bacača snega. Trotoare, trgove i parkove čistiće ručno, angažujući oko 100 radnika. Zimska služba raspolaže značajnim zalihama soli i kalcijum-hlorida, sa 2.000 tona soli i 1.600 kg granulata koji se rastvaraju, obezbeđujući efikasno posipanje puteva.

Uz novu opremu koja je stigla pre početka rada Zimske službe, uključujući 27 novih vozila, autopodizače i cisterne, unapređena je i efikasnost odvoza smeća. Najavljeno je i postavljanje 350 plastičnih kontejnera u centru grada, kako bi se smanjila buka tokom noćnog odvoza smeća.

PODELI VEST

Utopija danas

Bajaga i Instruktori dolaze u Niš

Još jedan polazak za Beč

Poraz Radničkog

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me