5 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: Kendo klub Mushin - Niš

Uspeh niških kendoka na Balkanskom prvenstvu

Na Balkanskom kendo prvenstvu održanom prethodnog vikenda u Istanbulu, članovi Kendo kluba Mušin iz Niša, Vasilije Tasić i Boban Đurđanović, osvojili su tri bronzane medalje. Svojim impresivnim nastupima dostojno su predstavljali kako grad Niš, tako i svoj klub.

Junior Vasilije Tasić, debitant u reprezentaciji Srbije, zablistao je u pojedinačnoj kategoriji. Nakon što je iz grupe izašao kao prvi, ostvario je niz pobeda u eliminacionim borbama. U polufinalu je u produžecima zaustavljen, te se morao zadovoljiti trećim mestom i bronzanom medaljom. Ovaj rezultat je od velikog značaja, jer je Vasilije svojim borbama, pristupom i ponašanjem pokazao da na njega treba ozbiljno računati. Njegov uspeh dodatno je potvrđen osvajanjem trećeg mesta u ekipnoj kategoriji.

Veteran Boban Đurđanović, tradicionalni predstavnik Niša na svim većim takmičenjima, dodao je još jednu bronzanu medalju svojoj bogatoj sportskoj riznici.

Reprezentacija Srbije završila je takmičenje sa ukupno 11 medalja, od kojih su četiri zlatne. Ovi uspesi niških kendoka dodatno su doprineli sveukupnom uspehu Srbije na ovom prestižnom takmičenju.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me