1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: Freepik

Transparentnost Srbija predstavlja “Priručnik za rasipanje javnih resursa” u Nišu

U sredu, 29. maja, od 12 sati, Media i reform centar u Nišu postaje domaćin predstavljanju “Priručnika za rasipanje javnih resursa” od strane organizacije “Transparentnost Srbija”. Svi prisutni će dobiti po jedan primerak priručnika i imati priliku da vide karikature Marka Somborca na ovu temu.

Ova nekonvencionalna publikacija, koja na satiričan način prikazuje kako rasipati javne resurse, predstavlja novi pristup “Transparentnosti Srbija”, organizacije koja već dve decenije nudi predloge za sprečavanje korupcije i njeno razotkrivanje.

Pored promocije priručnika, biće priređena izložba karikatura Marka Somborca koje vizuelno prate priručnik, kao i medijske priče Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). Na događaju će govoriti Zlatko Minić iz “Transparentnosti Srbija”, karikaturista Marko Somborac i Danilo Rakić iz CINS-a.

Ova publikacija deo je projekta “Spasavanje javnih resursa – Brod koji tone”, koji je podržala Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Holandije u okviru programa MATRA.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me