5 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Facebook: Stefan Jović

Stefan Jović – niški košarkaški virtuoz

Stefan Jović, talentovani košarkaš iz Niša rođen 3. novembra 1990. godine, postao je jedno od najprepoznatljivijih imena u evropskoj košarci. Poznat po svojoj izuzetnoj igri na poziciji plejmeka, trenutno nastupa za španski klub Valencia.

Kariijeru je započeo u kraljevačkoj Slogi, a zatim je nastupao za Radnički iz Kragujevca. Njegov prelazak u Crvenu zvezdu u septembru 2014. godine označio je početak njegovog uspona. Tokom boravka u Zvezdi, Jović je osvojio tri puta Jadransku ligu i prvenstvo Srbije, kao i dva puta Kup Radivoja Koraća. Njegova izvanredna sposobnost da distribuira loptu dovela je do rekorda Evrolige sa 19 asistencija na jednoj utakmici, zajedno sa Facundom Campačom. Takođe je bio proglašen najkorisnijim igračem finala Jadranske lige u sezoni 2015/16.

Nakon uspeha u Crvenoj zvezdi, Jović je igrao za nekoliko evropskih klubova, uključujući Bayern Munich, Khimki, Panathinaikos i Zaragoza, pre nego što je stigao u Valensiju.

Na međunarodnoj sceni, Stefan Jović je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2014, Olimpijadi 2016, Evropskom prvenstvu 2017. i Svetskom prvenstvu 2023. godine. Njegov uspeh i doprinos košarci donose ponos njegovom rodnom Nišu i inspiraciju mladim sportistima širom Srbije.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me