1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Freepik

Roditeljima 10.000 dinara

Prijava za iznos od 10.000 dinara pomoći, namenjen svakom detetu do 16 godina, započinje 20. avgusta na Upravi za trezorovom portalu. Roditelji i staratelji trebaju uneti svoje matične brojeve, brojeve matičnih kartica za svako dete i naziv banke. Vlada Srbije najavljuje da će isplate početi 25. septembra.
Ova novčana podrška biće dodeljena roditeljima i starateljima za svako dete državljanina Srbije rođenog posle 21. novembra 2006. godine. Ministar finansija, Siniša Mali, naglasio je da se time obuhvataju i mladi koji prethodne godine nisu ispunjavali uslove za pomoć.
Prijavljivanje za pomoć biće moguće od 20. avgusta do 20. septembra putem online portala Uprave za trezor. Potrebno je uneti matične brojeve roditelja ili staratelja, matične brojeve svakog deteta i podatke o banci.
Pravo na pomoć imaju majke deteta, uz mogućnost izuzetka za očeve, staratelje ili hranitelje, u skladu s propisima. Ako otac samostalno obavlja roditeljske dužnosti, treba dostaviti digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke koja to potvrđuje. Staratelji trebaju, pored osnovnih informacija, priložiti i digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke starateljskog organa kojom se dete stavlja pod njihovo starateljstvo.
Hranitelji i korisnici socijalne pomoći neće morati podnositi prijave putem portala, novac će im automatski biti uplaćen.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me