1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Prvi pijanistički festival “Hammer piano”

Niš će od 6. do 9. oktobra biti domaćin prvog pijanističkog festivala “Hammer piano”. U Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti, posetioci će imati priliku da uživaju u klasičnoj klavirskoj muzici. Festival, koji organizatori nadaju se da će postati tradicionalan, predstaviće strane i domaće pijaniste, a program će obuhvatiti kako dela tradicionalne klasične klavirske literature, tako i kompozicije savremenih domaćih autora.

Otvaranje festivala zakazano je za 6. oktobar u 20 sati, a slavni italijanski pijanista Frančesko Libeta će se predstaviti delima Vebera, Šopena, Lista i Betovena. Takođe, tokom festivala će biti održan master klas za studente klavira, a 7. oktobra publika će imati priliku da se upozna sa kompozitorom Mirkom Topalskim i čuje izvođenje njegovih dela.

Treća večer festivala obeležiće godišnjice velikih kompozitora Kloda Debisija i Aleksandra Skrjabina, izvođenjem njihovih dela od strane pijanistkinje Sanje Bizjak. Zatvaranje festivala u nedelju, 9. oktobra, donosi dodelu sertifikata studentima master klasa i koncert slavne pijanistkinje Rite Kinke.

Ulaz na sve događaje je besplatan, a cilj festivala je približavanje umetničke muzike publici i podizanje svesti o važnosti klasične muzike za obrazovanje i intelektualni razvoj.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me