1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Promocija GovTech programa u Naučno-tehnološkom parku

Naučno-tehnološki park Niš održaće ovog četvrtka promociju GovTech programa, rezultata saradnje Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i Fonda za inovacionu delatnost. Promocija će se održati u Sali za konferencije Naučno-tehnološkog parka Niš, 5. oktobra 2023. godine, s početkom u 12:00 časova.

GovTech program je inicijativa koja podržava primenu inovativnih tehnoloških rešenja u javnom sektoru. Cilj programa je unaprediti efikasnost, jednostavnost i pristupačnost javnog sektora građanima. Sa obezbeđenih 150 miliona dinara iz državnog budžeta Srbije, program podstiče saradnju između javnog sektora i inovativnih timova koji razvijaju tehnološke proizvode i usluge za rešavanje problema u javnom sektoru.

Promocija je namenjena subjektima javnog sektora, uključujući budžetske korisnike, agencije, organe i organizacije osnovane zakonom, kao i javna preduzeća. Takođe, promociji će prisustvovati inovativni subjekti i naučnoistraživačke organizacije koje žele predstaviti svoja rešenja za izazove s kojima se suočava javni sektor.

PODELI VEST

Tople probe 14. oktobra

Tri medalje za niške džudiste

Nasleđe-teret

Reprezentativci u Nišu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me