1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: NKC

Prodajna humanitarna izložba

Zavirite u svet umetnosti sa humanitarnom izložbom fotografija i slika pod nazivom “Medicinari u umetnosti”. Autorsko delo Borisa Šakića, Marije Simović i Dejana Radonića biće predstavljeno  danas, u 19 sati, u Galeriji Niškog kulturnog centra.

Boris Šakić predstavlja svoje konceptualne fotografije koje se nadovezuju na druga umetnička dela, stvarajući duboki doživljaj savremenog čoveka kroz kamere psihologije i psihijatrije. Skeniranjem QR koda na određenim slikama povezuju se fotografije i drugi oblici umetnosti, ostavljajući posmatrača sa dubljim utiskom. Primarni cilj izložbe je podizanje svesti o duhovnim stanjima koja dominiraju savremenim svetom, te podsticanje želje da se pomogne onima koji su manje srećni.

Marija Simović kroz svoje slike prenosi osećaje i impresije sa različitih čarobnih mesta na Mediteranu, stvarajući priče koje se nadovezuju jedna na drugu, prožete bojama leta, mirisima, ukusima i muzikom koja obuhvata sve.

Dejan Radonić beleži otkrića novih kultura, pejzaža i ljudi širom sveta svojom kamerom. Njegove fotografije iz različitih krajeva sveta prenose uzbuđenje koje donosi svaka nova destinacija onima koji nisu imali priliku da putuju.Ova humanitarna izložba ima za cilj podizanje svesti i podršku onima kojima je potrebna pomoć, dok istovremeno pruža umetnički doživljaj i inspiraciju.

PODELI VEST

Utopija danas

Bajaga i Instruktori dolaze u Niš

Još jedan polazak za Beč

Poraz Radničkog

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me