1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: freepik

Prilika za prvu platu

Prijava nezaposlenih mladih za učešće u programu “Moja prva plata” Nacionalne službe za zapošljavanje je trenutno otvorena i trajaće do 6. decembra. Pravo na učešće imaju mladi bez radnog iskustva, ali i oni sa iskustvom kraćim od šest meseci, a poseduju srednje ili visoko obrazovanje.

Na području niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavci traže zapošljavanje 900 mladih osoba. Zaključenje ugovora planirano je do 29. decembra, dok će izabrani kandidati početi sa radom od 1. do 15. januara 2024. Cilj ovog programa je podržati osposobljavanje i zapošljavanje mladih, pružajući istovremeno podršku privredi u rešavanju nedostatka kadrova.

Kao uspešan primer ovog programa, kompanija Naissus tehnologije iz Niša je i ove godine otvorila 8 pozicija za učešće u programu “Moja prva plata”. Ove pozicije namenjene su motivisanim mladim ljudima koji žele da steknu praktično iskustva kroz saradnju sa zaposlenima i mentorima, a kvalifikovani su za pozicije: Saradnika u finansijama, Ofis menadžer, Softverski inženjer i Testera softvera. Prijavu na ove pozicije možete izvršiti preko portala https://mojaprvaplata.gov.rs/ pretragom pozicija za kompaniju Naissus tehnologije.

PODELI VEST

Utopija danas

Bajaga i Instruktori dolaze u Niš

Još jedan polazak za Beč

Poraz Radničkog

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me