festival pozorista i drame, teatar na raskrscu

1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Početak naredne nedelje obeležava festival drame i pozorišta “Teatar na raskršću”

Festival drame i pozorišta pod nazivom “Teatar na raskršću” postao je značajna kulturna manifestacija u Gradu Nišu, imajući status 12. manifestacije od kulturnog značaja za grad. Ovogodišnji festival će se održati u periodu od 4. do 10. septembra u niškom Narodnom pozorištu.

Festival donosi impresivan program koji obuhvata šest takmičarskih i jednu revijalnu predstavu. Program počinje izvođenjem komada “Magbet”, Narodnog pozorišta u Beogradu, a sledi niz drugih izuzetnih predstava, uključujući “Škrtac” iz Zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, “Noćna frajla” iz niškog Narodnog pozorišta, “Gospođica” iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, “Pokojnik” u izvođenju Crnogorskog narodnog pozorišta, “Lepa Vida” iz Slovenije. Za kraj će se održati niška premijera predstave “Dekameron”. 

Osim pozorišnih izvedbi, festival nudi i prateći program koji uključuje razgovore o predstavama, tribine i promocije knjiga. Cena kompleta za “Teatar na raskršću”  iznosi 3.200 dinara, dok se pojedinačne ulaznice kreću u rasponu od 700 do 1.200 dinara, u zavisnosti od predstave.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me