1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Narodno pozorište Niš

Osvojite karte za pozorište

Korisnici City&Me aplikacije ovog meseca imaju priliku da pešačenjem i vožnjom bicikle osvoje brojne nagrade, među kojima su i karte za pozorište, odnosno predstavu Dekameron, koje se dodeljuju u saradnji sa Narodnim pozorištem Niš. Predstava će se održati 28. novembra 2023. godine u 20:00 časova u Narodnom pozorištu.

Dramaturg predstave, Stevan Koprivica, ističe: “Trudio sam se da poštujemo Bokača i jedno od najvećih renesansnih književnih dela, a istovremeno da dotaknemo savremene teme i da komad bude zanimljiv i aktuelan gledaocima. Zajedno sa rediteljem pronašli smo teatarski relevantan način za tumačenje ovog dela. Sedam vekova kasnije, neki problemi su i dalje isti – manipulacija, dogma, pa čak i bolest, jer kuga ima sličnosti sa kovidom. Socijalna izolacija, niski interesi – sve su to stvari koje i danas susrećemo, a koje su bile prisutne i tada i koje imaju ishode koji, iako smešni, suštinski su tragični.”

City&Me aplikacija je besplatna, a više o izazovima i nagradama možete saznati preuzimanjem aplikacije na sledećem linku: https://linktr.ee/cityandme.

PODELI VEST

Građani Niša mogu osvojiti 150.000 dinara za ulepšavanje zajednice

Izložba posvećena Miodragu Đukiću otvara se 3. oktobra

Matija Bećković objavljuje prvu autobiografiju!

BK Naissus dominira u ligi!

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me