gradski prevoz

1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Od 1. septembra besplatan gradski prevoz i za srednjoškolce

U cilju podrške obrazovanju i olakšavanju svakodnevnih obaveza učenika, Grad Niš je doneo odluku da pruži besplatan gradski prevoz i srednjoškolcima od 1. septembra.

Ova mera obuhvata sve redovne učenike srednjih škola sa prebivalištem u Nišu, kao i one koji dolaze iz susednih opština-gradova kako bi pohađali nastavu u niškim srednjim školama. Ova odluka se primenjuje za sve tri zone na teritoriji grada i traje tokom cele školske godine, uključujući i letnji raspust.

Zahtev za besplatan prevoz podnosi se Direkciji za javni prevoz, uz prateću dokumentaciju u vidu potvrde o redovnom pohađanju srednje škole. Punoletni učenici treba da prilože i kopiju lične karte ili pasoša uz original na uvid, a maloletni kopiju lične karte, pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige, uz original na uvid. Potrebno je priložiti i odgovarajuću fotografiju za legitimaciju.

Besplatne legitimacije za prevoz izdaju se za jednu školsku godinu, a važiće i tokom letnjeg raspusta, od 1. septembra do 31. avgusta.

Ova inicijativa Grada Niša ima za cilj da olakša svakodnevne troškove učenika i njihovih porodica, kao i da podstakne veće angažovanje u školskim aktivnostima i obrazovanju.

PODELI VEST

Niš će opet zasijati u punom sjaju

Spektakl na nebu iznad Niša

Fenomen empatije umetnosti i kulture danas

Nišlijka briljirala na “Hipo Olimpijadi”

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me