1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: aerodrom nis web

Niški aerodrom uskoro dobija drugi terminal

Gotovo je izgradnja nove terminalne zgrade na Aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu, očekuje se da će do kraja sledećeg meseca biti u potpunosti operativna. Prvi putnici se očekuju da će koristiti novi objekat tokom letnje sezone 2024. godine, nakon čega sledi renoviranje postojećeg terminala.

Nova zgrada imaće površinu od 7.160 kvadratnih metara i sadržaće deset prijava, samoposlužnih stanica za prijavu, osam šaltera za kontrolu pasoša, četiri putnička gejta i jedan VIP gejt. Takođe, predviđen je vazdušni most i prostor za sortiranje prtljaga. Planira se dodavanje novih prodavnica hrane i pića, uključujući i free shop sa površinom većom od 700 kvadratnih metara.

Projektom je cilj povećanje godišnjeg kapaciteta aerodroma na 1,5 miliona putnika i mogućnost opsluživanja šest aviona istovremeno. Radovi su procenjeni na 11 miliona evra. Tokom prvih sedam meseci ove godine, Aerodrom Niš je ostvario izuzetan rast broja putnika, sa rekordnih 261.301 putnika. Ovo predstavlja porast od gotovo 30% u poređenju sa istim periodom prošle godine, i gotovo identičan rast u odnosu na pre-pandemijsku 2019. godinu. Mesec jul je takođe bio najprometniji do sada za ovaj aerodrom.

PODELI VEST

Tereni za mali fudbal na dve lokacije

Novi info-centar T.O. Niš

Pomeren rok radova za voz do Beograda

Mladi niški teniseri još jednom zasijali

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me