Nesa Travka

1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Neša Travka čitaocima 5Vesti

Ove subote redakcija 5Vesti priprema ručak po preporuci poznatog Nišlije – Neše Travke. Ovoga puta, u pitanju je Šumski paprikaš i nesvakidašnji pire od krompira

Sastojci

1 veća glavica crnog luka

1 šargarepa

3 crvene paprike

malo kukuruznog brašna

½ kg pečuraka (bukovače i šampinjoni)

10 g suvih vrganja

10 g suvih sunčanica

ulje

so i biber

2 lovorova lista

3 kašičice brašna

3 kašičice slatke začinske paprike

2 kašičice suvog začina

Susamovo mleko

100 g susama

2 dl vode

 

Priprema:

U šerpu ili dublji tiganj staviti ulje da se zagreje. Iseckati luk i staviti u šerpu. Iseckati na kolutiće šargarepu i ubaciti u šerpu. Dodati lovor i krupno sečenu papriku. Susam delimično samleti u blenderu, pa dodati vodu. Nastaviti mešanje dok se ne dobije susamovo mleko. Procediti susam i dobijeno mleko, potopiti sunčanice i vrganje da se rehidriraju. Krupno iseći bukovaču i šampinjone, staviti u šerpu sa povrćem i dobro promešati. U manjoj šerpi tostirti susam. Rehidrirane pečurke staviti u šerpu sa ostalim sastojcima. U susamoovo mleko u kojem su bile pečurke staviti brašno, slatku začinsku papriku i suvi začin. Dobro promešati da bude bez grudvica i dodati uz mešanje u paprikaš kao zapršku i ostaviti da krčka još par mnuta.

 

Pire krompir

500 g krompira

20 g maslaca

so i biber

½ kašičice crnog kumina

1 kašičica crnih truba

50 g susama

Priprema:

Susam istostirati. Krompir iseći nan kocke i kuvati u vodi dok ne omekša. Ocediti krompir, dodati sve ostale sastojke i ispasirati.

Uživajte i podelite svoje utiske sa nama na društvenim mrežama.

Prijatno!

PODELI VEST

Tereni za mali fudbal na dve lokacije

Novi info-centar T.O. Niš

Pomeren rok radova za voz do Beograda

Mladi niški teniseri još jednom zasijali

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me