1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Mladi košarkaši su šampioni Evrope

U neverovatnoj atmosferi hale “Čair” u Nišu, mladi košarkaši Srbije do 18 godina su trijumfalno osvojili titulu šampiona Evrope! U finalnom meču su se suočili sa teškim protivnikom – selekcijom Španije, koja je bila dvostruki uzastopni prvak Evrope. Međutim, srpski tim je pokazao izuzetnu snagu, veštinu i jedinstvo, zasluženo pobedivši rezultatom 81:71. Ovo je veliki trenutak za Srbiju, jer je ovo prvi put posle pet godina da su naši mladi košarkaši osvojili tron Evropskog šampionata u ovoj starosnoj kategoriji. Publika u Nišu je bila neizmerno ponosna na svoje igrače i ispratila ih je ovacijama na putu ka šampionskoj tituli.

Ekipa koju čine Bošnjaković, Marković, Nikolić, Ristić, Topić, Ćurčić, Milošević, Mišić, Mušicki, Jović, Romić i Kostić, pod vođstvom stručnog selektora Nenada Stefanovića, ostvarila je neverovatan uspeh. Bez poraza su došli do trona, dokazavši svoju dominaciju i kvalitet na terenu.

Posebno priznanje zaslužio je Nikola Topić, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira. Njegov impresivan učinak od 24 poena, osam asistencija i tri skoka u finalnom meču bio je ključni faktor u trijumfu ekipe. Mitar Bošnjaković takođe je bio sjajan sa 21 poenom, sedam skokova i tri završna dodavanja, pružajući značajan doprinos ka osvajanju zlatne medalje.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me