1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: mejkerslab.rs / Miloš Živojinović

Mejkers lab i u Nišu

Elektrotehnička škola “Mija Stanimirović” u Nišu postala je bogatija za Mejkers lab – prostor koji podstiče otvorenost za inovacije i kreativan pristup učenju i nauci, kako učenika, tako i nastavnika. Tačno godinu dana nakon prvog otvorenog Mejkers laba, Grupa za obrazovanje, koju čine Nordeus fondacija, Dostignuća mladih u Srbiji, Centar za promociju nauke i Inicijativa Digitalna Srbija, otvorila je desetu po redu  učionicu budućnosti, ovog puta u Elektrotehničkoj školi “Mija Stanimirović” u Nišu.

Tokom otvaranja, najviše pažnje prisutnih su privukli učenici i nastavnici koji su predstavili svoje impresivne projekte. Među njima su bili rukavica za prevođenje znakovnog jezika, unapređeni sistem zaštite prostora, rampa za automatsko očitavanje tablica, različite edukativne igre i roboti.

Elektrotehnička škola “Mija Stanimirović” se ističe u konkurenciji sličnih stručnih škola u Srbiji zahvaljujući svojoj otvorenosti za inovacije i savremenim pristupima rešavanju problema. Škola se ističe kao moderna ustanova koja svoje đake obučava za zanimanja 21. veka i omogućava im da stvaraju projekte koji su prepoznati kao uspešni i na globalnom nivou.

 

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me