1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Freepik

Međunarodni juniorski turnir Niš OPEN 2024 završen na terenima TAŽ

Tokom vikenda je završen međunarodni juniorski turnir Niš OPEN 2024 na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) u Nišu. Učestvovalo je preko 100 tenisera i teniserki do 16 godina iz više od 20 zemalja. TAŽ je ponovo dobio visoke ocene za organizaciju.

Japanska teniserka Sakino Miyazawa osvojila je titulu u konkurenciji juniorki pobedivši Valeriju Garnevsku iz Bugarske sa 2:1 (6/4, 1/6, 7/5). Marko Šavija iz Srbije trijumfovao je u konkurenciji juniora savladavši Mateja Kukrika iz Hrvatske sa 2:0 (6/0, 6/4).

U dubl konkurenciji, šampionke su Mia Batez (Švedska) i Nikol Marentes Melnikova (Španija) koje su pobedile Laru Miličić (Srbija) i Melitinu Kotlyarovu (Rusija) sa 2:0 (6/3, 7/5). Šampioni u dublu su Andrija Dragićević i Relja Hubert (Srbija), koji su savladali Sergeya Artemeva (Rusija) i Mihajla Radmana (Srbija) sa 2:1 (4/6, 7/6, 10/2).

Paralelno sa ovim turnirom održan je i međunarodni seniorski turnir serije ITF u Kuršumlijskoj banji sa nagradnim fondom od 15.000$. Anja Stanković iz Niša je ponovo igrala finale singla, ali je morala da se zadovolji vicešampionskim priznanjem, što ju je približilo listi od 500 najboljih igračica sveta (WTA).

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me