1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: Unsplash

Međunarodni festival stripa Nifest u Niškom kulturnom centru od 6. do 9. juna

Berza stripa, brojne izložbe, stručna predavanja i tribine, kao i radionice, biće deo Međunarodnog festivala stripa Nifest, koji će se održati od četvrtka, 6. juna, do nedelje, 9. juna, u Niškom kulturnom centru.

Iz Niškog kulturnog centra podsećaju da je ovaj festival prvi put organizovalo Udruženje ljubitelja stripa “Branko Plavšić” 2014. godine, a da je Nifest kroz godine obuhvatio sve važnije segmente stripske kulture. Program festivala uključuje edukaciju mladih putem stripskih radionica, berzu stripskih izdanja, stručna predavanja i tribine, okrugle stolove, prezentacije, samostalne i grupne izložbe, kao i predstavljanje najznačajnijih domaćih i inostranih autora iz sveta stripske umetnosti.

Nifest je postao prepoznatljivo mesto za ljubitelje stripa, nudeći bogat i raznovrstan sadržaj koji zadovoljava ukuse i interesovanja svih posetilaca. Festival nudi jedinstvenu priliku da se publika upozna sa radovima renomiranih autora, kao i da učestvuje u brojnim aktivnostima koje promovišu stripsku kulturu i umetnost.

PODELI VEST

Danas pretežno oblačno

Danas oblačno

Danas promenljivo

Sunčano u Nišu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me