1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: FK Radnički NIš

Legende niškog Radničkog – Saša Stojanović Caki

Niš, 21. januar 1983. – Fudbalski svet je dobio još jednog velikana u Nišu, kada je rođen poznati fudbaler, široko poznat pod nadimkom “Caki”. Caki je svoju fudbalsku karijeru započeo u mlađim kategorijama Radničkog, gde je kasnije postao važan deo prvog tima u dva navrata – od 2012. do 2014. godine i od 2016. do 2020. godine.

Tokom svoje karijere u Radničkom, Caki je odigrao ukupno 130 utakmica i postigao 22 pogotka. Njegova igračka veština i doprinos ekipi bili su ključni u sezoni 2018/2019, kada je Radnički postao vicešampion Srbije i učestvovao u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Smatra se jednim od najvećih majstora fudbala u istoriji ovog kluba.

Caki se zvanično oprostio od aktivnog igranja u junu 2020. godine, noseći dres Radničkog, kluba u kojem je započeo i završio svoju bogatu karijeru.

Tokom svoje profesionalne karijere, osim Radničkog, Caki je nastupao za nekoliko evropskih klubova, uključujući PSV, FK Ajndhoven, Rozendal, Aris iz Limasola, Hapoel Haifu, Etnikos, Univerzitateu iz Kluža i Crvenu zvezdu.

Njegov doprinos fudbalu i ljubav prema igri ostaviće trajan pečat u srcima navijača i kolega.

PODELI VEST

Srđan Janić: Legenda niškog vaterpola

Reprezentacija Srbije odlazi iz Nemačke

Veliki uspeh atletičara Radničkog

Srpski i bugarski planinari osvojili Ruj: Tradicija koja traje petnaest godina

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me