1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Društvo književnika i književnih prevodilaca Niš

Konkurs za neobjavljeni knjževni rukopis

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niš i Grad Niš, u saradnji sa Niškim kulturnim centrom, organizuju Konkurs za dodelu gradske književne nagrade “Slaviša Nikolin Živković” za najbolji književni rukopis napisan na srpskom jeziku.

Ovaj konkurs je otvoren za književne stvaraoce iz Srbije i inostranstva koji žele da konkurišu sa svojim neobjavljenim književnim rukopisom u obliku proze, poezije ili drame, dostavljenim elektronski putem na imejl adresu Društva: konkurs@drustvoknjizevnika.com. Konkurs je otvoren u periodu od 30. oktobra do 30. novembra 2023. godine. Svi rukopisi moraju biti napisani na srpskom jeziku, bez obzira na dijalekt koji se koristi, i trebaju biti poslati isključivo u Word formatu, pisan ćiriličnim pismom. Takođe, poželjno je da isti dokument sadrži i kontakt podatke autora, biografiju sa fotografijom, i bibliografske podatke.

Ova književna nagrada služi kao sećanje na pisca čije ime nosi, Slavišu Nikolin Živkovića (1953-1990), i čuva njegovo književno nasleđe. Od 2019. godine, postala je i zvanična gradska književna nagrada, koja se sastoji od povelje i objavljene knjige laureata.

Dosadašnji laureati ove književne nagrade uključuju Zorana Pešića Sigmu, Stanu Dinić Skočajić, Miloša Grozdanovića, Dragana J. Ristića, Vukosava Delibašića i Nikolu Pantića, za rukopis “Na putu do čoveka,” novi roman koji će Društvo književnika predstaviti do kraja 2023. godine na svečanosti u Nišu, prilikom dodele Nagrade Slaviša Nikolin Živković za prethodnu godinu.

PODELI VEST

Utopija danas

Bajaga i Instruktori dolaze u Niš

Još jedan polazak za Beč

Poraz Radničkog

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me