1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Italijanska kultura u Nišu

Kraj leta je rezervisan za promociju italijanske kulture u Nišu. Italijanski institut za kulturu, Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ i Mladi ambasadori su vam pripremili ciklus igranih filmova i izložbu „Italija kakvu još niste upoznali“. Evo koje nas projekcije očekuju večeras i sutra:

Danas od 17.30 film “Groznica” u režiji Alessandra D’Alatrija

U ovoj komediji pratimo mladića Maria Betinija, geometra sa velikim snovima. Njegov san je da otvori kafić sa svojim prijateljima, i zbog toga je spreman da se suoči sa birokratijom i izazovima. Njegov entuzijazam i kreativnost su zarazni, ali će se suočiti sa svetom koji ne razume njegove ideje. Očekuje vas komična priča o snovima i upornosti…

22. septembra od 17.30 projekcija “Izvinite što postojim” u režiji Rikarda Milanija

Ova komedija prati uspešnu arhitektkinju koja se vraća u Italiju i pokušava da pronađe posao. Međutim, suočava se sa preprekama koje nisu očekivali, a potom upoznaje Frančeska, gej mladića koji postaje njen prijatelj i podrška. Serena i Frančesko zajedno prolaze kroz životne izazove, učeći jedno od drugog da ponekad morate biti svoji, čak i ako to znači da se morate pretvarati.

. Projekcije će se održati u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me