1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: Unsplash

Grad Niš raspisao novi javni poziv za obuku komunalnih milicionera

Mesec dana nakon završetka prethodnog, Grad Niš je raspisao novi javni poziv za stručno osposobljavanje za posao komunalnog milicionera. Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti u naredne dve nedelje, a ovog puta dostupna su samo dva mesta za kandidate koji će nakon obuke dobiti sertifikat i mogućnost zaposlenja u Komunalnoj miliciji.

Ovo je treći javni poziv u poslednjih nekoliko meseci. U septembru 2023. godine, poziv je bio raspisan za 25 novih komunalnih milicionera, a u aprilu za troje. Sada će samo dva kandidata koja prođu obuku dobiti zvanje mlađi referent.

Opšti uslovi koje kandidati moraju da ispune uključuju punoletstvo, propisano obrazovanje, neosuđivanost na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest meseci i činjenicu da nisu dobili otkaz u državnim službama zbog teže povrede dužnosti.

Posebni uslovi obuhvataju psihofizičku sposobnost, odsustvo bezbednosnih smetnji za obavljanje posla, nezaposlenost, srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju društvenog, tehničkog ili prirodnog usmerenja, kao i najmanje jednu godinu radnog iskustva u struci.

Svi zainteresovani kandidati mogu podneti svoje prijave u predviđenom roku i na taj način steći priliku za stručno osposobljavanje i eventualno zaposlenje u Komunalnoj miliciji.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me