1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: NKC

Gostujući Filmovi na Završnoj Večeri 59. Filmskih Susreta

Na završnoj večeri 59. Filmskih susreta, nakon dodele nagrada i svečanog zatvaranja, prikazani su dva značajna gostujuća filma. Prvi je bio kratki igrani film „Služba“ (29’), redateljski debi poznatog glumca i scenariste Andreja Šepetkovskog. U filmu, smeštenom u šezdesete godine prošlog veka u Jugoslaviji, dva pripadnika službe bezbednosti dolaze u zabačeni ženski manastir u potrazi za osumnjičenim mopoškom. Ulogu u ovom filmu tumače Vesna Trivalić, Mladen Nelević i Đorđe Kreća.

Drugi film prikazan te večeri bio je dokumentarac „Izvan vremena – Bišnja Krstić“ (93’), u produkciji Olivera Paunovića i režiji Branke Bešević Gajić. Ovaj film istražuje impresivnu muzičku karijeru Bišnje Krstić, koja je započela u pop muzici, a potom se prebacila na etno stil i stekla popularnost širom bivše Jugoslavije i Balkana. U filmu učestvuju značajni muzičari kao što su Spomenka Đokić Krstić, Peća Popović, Bora Đorđević i mnogi drugi.

Oba filma su dodala posebnu vrednost završnoj večeri, pružajući publici jedinstvenu priliku da uživa u raznovrsnim i uzbudljivim filmskim iskustvima.

PODELI VEST

Novi repertoari

Možda smo, ipak, pali na Zemlju?

Uspeh stonotenisera u Moldaviji

Novi odbojkaš stigao u OK Niš

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me