eu festival reciklaze

1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: EU Info Point

Festival reciklažne i cirkularne umetnosti “CircleArt” – 0% otpada, 100% kulture

Festival reciklažne i cirkularne umetnosti “CircleArt” stiže u Niš od 1. do 3. septembra 2023, a biće održan kod keja, u ulici Milentijeva br. 2, u dvorištu i klubu CITY SMART. Cilj festivala je promovisati održivu kulturu i smanjenje otpada.

Otvarenje 1. septembra u 18 časova donosi izložbu plakata studenata Fakulteta umetnosti i umetničku intervenciju Eška Kurtića, poznatog niškog muraliste. Duda Buržujka nastupa unplugged, a festival zatvara filmska projekcija dokumentaraca o ekološkom aktivizmu.

Pored muzike i filmova, festival nudi raznovrsne radionice, umetničke intervencije i tribine. Fokusiran na 0% otpada i 100% kulture, “CircleArt” donosi koncept “Koncerata bez struje”, “Trampe u modi”, pesničke nastupe i razmenu ploča, stripova, kao i odevnih predmeta.

Posebno značajna tribina “Zelena tranzicija u umetnosti i DIY kultura” održava se 2. septembra s početkom u 17h. Horski aktivizam je deo programa, uključujući i radionicu “NIŠta ni hora” i javne probe koje će trajati 1. i 2 septembra, a zatvara se 3. septembra radionicom sadnje biljaka i servisiranjem bicikala.

Festival podržava Švajcarska vlada i Evropska unija kroz projekat “Kultura za demokratiju”.

PODELI VEST

Niš će opet zasijati u punom sjaju

Spektakl na nebu iznad Niša

Fenomen empatije umetnosti i kulture danas

Nišlijka briljirala na “Hipo Olimpijadi”

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me