1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Stanislav Milojković

EYOT zatvara Nišville džez festival: Svečano veče za kraj

Poslednje večeri Nišvil džez festivala, publika će imati priliku da uživa u jedinstvenom spoju klasičnog džeza, rokenrola, ambijentalne i balkanske muzike, koje donosi svetski priznati bend EYOT. Ova tradicija da niški bendovi zatvaraju festival u Tvrđavi nastaviće se i ove godine sa nastupom ovog renomiranog sastava.

Prošle godine, EYOT je održao spektakularni solistički koncert u niškom teatru, proslavljajući 15 godina na muzičkoj sceni. Bio je to njihov povratak pred domaću publiku nakon pet godina pauze, što je izazvalo oduševljenje među fanovima.

Tokom tih pet godina, EYOT je imao značajne koncerte i turneje širom sveta. Publika na Nišvilu sada će imati priliku da uživo čuje neke od pesama koje su obeležile njihovu karijeru, uključujući i nove kompozicije.

EYOT se može pohvaliti zapaženom međunarodnom karijerom, sa nastupima u više od 20 zemalja. Na domaćoj sceni, bend je ostavio dubok trag svojim energičnim i emotivnim nastupima. EYOT je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcase 2012 takmičenja u Kanu, Francuska, što je jedno od najznačajnijih priznanja u muzičkom svetu.

Zatvaranje Nišvil džez festivala uz EYOT obećava veče puno emocija, energije i vrhunske muzike, čime će ovaj festival još jednom potvrditi svoj status kao jedan od najvažnijih muzičkih događaja u regionu.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me