1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Evropska nedelja mobilnosti u Nišu

Pridružite se Defileu niških biciklista u okviru Evropske nedelje mobilnosti koja se održava svake godine od 16-22. septembra!

Grad Niš, Udruženje biciklista “Karavan tim” i EU info kutak Niš pozivaju vas da se pridružite manifestaciji “Defile niških biciklista” koja će se održati u nedelju, 17. septembra 2023. godine. Ova aktivnost ima za cilj promovisanje korišćenja bicikla u gradskom saobraćaju.

Tema ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti je “Ušteda energije”, a moto “Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!”, čime se ističe mogućnost uštede goriva i energije kroz podsticanje aktivnih oblika prevoza i promociju obnovljivih izvora energije. Okupljanje biciklista će biti na Trgu Kralja Milana u 11h, a defile kreće u 11:30h. Ruta je duga 8 km i traje oko 45 minuta lagane vožnje, uz obezbeđenu bezbednost i prisustvo redara i saobraćajne policije.

Nakon vožnje, u Čairu vas očekuje program sa sportskim igrama koji će voditi stručnjaci iz Dečije akademije sporta. Pridružite se ovom događaju i podržite inicijativu za očuvanje životne sredine i promociju biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prevoza. Vidimo se na Defileu niških biciklista!

 

 

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me