dobricko kulturno leto u merosini

1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: toom

“Dobričko kulturno leto” za ljubitelje tradicije

U selu Bučić, Opština Merošina zajedno sa TOO Merošina i Narodnom bibliotekom Merošina, priređuje drugu po redu manifestaciju “Dobričko kulturno leto 2023”, koja će se održati danas i sutra. Ova kulturna inicijativa ima za cilj promociju bogatstva tradicije, kulture i gastronomije Dobriča.

Prvi dan – 25. avgust 2023.

Manifestacija se svečano otvara u 19:00 sati u dvorištu stare škole u selu Bučić, nakon čega sledi program ispunjen raznovrsnim kulturno-umetničkim sadržajima, uključujući defile dobričkih narodnih nošnji. Posebno će biti istaknuto književno veče u čast Petronija Stojiljkovića Toneta i Živojina Žike Mladenovića. Istog dana, u 21:00 sat, biće otvorena i izložba slika sa likovne kolonije “Dobrič”.

Drugi dan – 26. avgust 2023.

Drugog dana manifestacije, program se nastavlja od 11:00 sati u istom prostoru. Ovog dana fokus je na “Miholjskim susretima sela” i gastronomskom karavanu “Izađi mi na teglu”. Takmičenje u pripremi ajvara, tradicionalnom jelu Dobriča – potepečenki, kao i narodnim sportskim igrama, počinje od 11:00 sati. Takođe, tokom večeri drugog dana, manifestacija će prirediti takmičenja u narodnoj i etno muzici, uz učešće KUD-ova. Takmičenje u pričanju zdravica i poezije na zavičajnom jeziku biće deo programa, kao i izvođenje narodne muzike na tradicionalnim instrumentima, počevši od 19:00 sati. Sve se završava u 21:00 sati kada će biti dodeljene nagrade, zahvalnice i priznanja najuspešnijim izvođačima.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me