1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Izvor: Barski ljetopis

“Dekameron” uskoro u Nišu

Uz spektakularan premijerni nastup na barskoj Letnjoj sceni, predstava “Dekameron”, u koprodukciji Kulturnog centra Bar (“Barski ljetopis”), Gradskog pozorišta Podgorica i Narodnog pozorišta Niš, osvaja srca publike donoseći Bokačovu klasiku na scenu u potpuno novom svetlu. Dramatizacija Stevana Koprivice u režiji Dejana Projkovskog, očarala je publiku na barskoj Letnjoj sceni. Ova izuzetna adaptacija Bokačove klasike, smeštena u vreme kuge u 1348. godini, pruža duboku sliku života u socijalnoj izolaciji, gde grupa mladih ljudi hrabro pokušava odoleti apokaliptičnim okolnostima kroz pričanje priča i traženje sreće usred neizvesnosti.

Uz talentovanu glumačku postavu na čelu sa Milošem Pejovićem, Sanjom Krstović, Omarom Bajramspahićem i drugima, predstava je dočarala slojevitost ljudskog duha i univerzalne teme ljubavi, prijateljstva i nade.

Ova izuzetna predstava će prvi put premijerno biti izvedena kod nas 10. septembra na Festivalu “Teatar na raskršću”. Ne propustite priliku da doživite ovo remek-delo na sceni, koje već sada obećava da će biti jedno od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja ove sezone.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me