1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: Facebook/Dejan Rambo Petković u reprezentaciji

Dejan Petković – Biografija

Dejan Petković, poznat i kao Rambo u Srbiji i Pet u Brazilu, rođen je 10. septembra 1972. godine u Majdanpeku. Svoju profesionalnu fudbalsku karijeru započeo je 1988. godine igrajući za Radnički iz Niša. Postao je najmlađi fudbaler koji je ikada odigrao zvaničan meč u istoriji stare jugoslovenske Prve lige, debitovavši 25. septembra 1988. sa samo 16 godina i 15 dana, u utakmici protiv Željezničara iz Sarajeva. Tim podvigom je prestigao rekord Mitra Mrkele za jedan dan. Radnički je tada pobedio sa 4:0, osvojivši 3 boda. Za Radnički je igrao do 1992. godine, postigavši 34 gola na 53 utakmice.

Petković je kasnije gradio bogatu karijeru igrajući za nekoliko velikih klubova, uključujući Crvenu zvezdu, Real Madrid, Rasing, Veneciju, Sevilju, Flamengo, Vasco de Gamu, Šangaj, Al Ittihad, Fluminense, Goias, Santos i Atletico Mineiro. Najbolje partije pružao je u brazilskim klubovima, gde je stekao status velike fudbalske zvezde. Za reprezentaciju SR Jugoslavije odigrao je šest utakmica i postigao jedan gol.

Njegova karijera ostaje upamćena po izuzetnom talentu, raznovrsnosti i velikom uticaju na klubove u kojima je igrao, naročito u Brazilu gde je ostavio dubok trag u fudbalskoj istoriji.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me