Dani Sicevacke berbe

1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: turisticka organizacija nis

“Dani Sićevačke berbe”, za sve ljubitelje vina sa juga

Nadomak Niša, u selu Sićevo, gde se prostire nestvarna priroda, održaće se treći po redu festival pod nazivom “Dani sićevačke berbe”. Manifestacija će trajati od 2. do 3. septembra, a događaj će se održati na fudbalskom terenu pored vidikovca “Brljavski kamen”.

Tokom ovog dvodnevnog događaja, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa tradicionalnim procesom pripreme, kao i da uživaju u degustaciji autentičnog domaćeg vina. Takođe, biće organizovano takmičenje u starim igrama koje su gotovo zaboravljene, pružajući posetiocima priliku da se oprobaju u zabavnim aktivnostima. Osim toga, poseban deo programa posvećen je deci, kako bi i najmlađi mogli da se zabave i uživaju.

Manifestacija “Dani sićevačke berbe” ima za cilj da okupi najbolje vinare i vinogradare iz Sićevačkog vinogorja, kako bi zajedno obeležili početak berbe. Posetioci će imati priliku da se opuste uz pesmu, vino i folklorni program. Takođe, u sklopu manifestacije, očekuju ih i koncerti, uključujući nastupe Ace Ilića i Biljane Krstić, zakazane za subotu, kao i koncert Bobana Zdravkovića koji će se održati u nedelju.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me