1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Facebook/ Narodni muzej Niš - zvanična strana

Avantura Narodnog muzeja – “Muzej u koferu”

Narodni muzej Niš kreće u avanturu sa svojim “Muzejem u koferu”, donoseći delić bogate istorije direktno u učionice niških škola i vrtića. U ovom koferu putuju muzejski predmeti, novčići, nakit, preslice, fotografije i dokumenta, sve s ciljem da najmlađima približe šta je to muzej i da ih upoznaju sa zanimljivim delom prošlosti.

Radionica “Muzej u koferu” predstavlja interaktivno iskustvo gde deca imaju priliku da istražuju, postavljaju pitanja i uče o kulturnom nasleđu koje čuva Narodni muzej Niš. Kroz razgovor sa kustosima, đaci imaju priliku da saznaju više o ulozi muzeja, radu kustosa i o tome zašto su određene stare stvari vredne čuvanja u muzeju.

Ova inicijativa nije samo edukativna, već i inspirativna, jer deca imaju priliku da direktno dodirnu, vide i osete artefakte iz prošlosti. Reakcije dece su izvanredne, posebno kada otkriju predmete koje donosi “Muzej u koferu”. Kroz ovaj projekat, đaci imaju priliku da se upuste u fascinantan svet istorije, otkrivajući kako su se nekada pravili odevni predmeti, kako se obrađivala vuna i konoplja, i mnoge druge zanimljivosti.

PODELI VEST

Tople probe 14. oktobra

Tri medalje za niške džudiste

Nasleđe-teret

Reprezentativci u Nišu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me