art fest niski kulturni centar

1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

ART FEST | Velikani umetnosti

U svojoj trećoj godini postojanja, ART FEST izrasta u nezaobilazan kulturni događaj sa sve većim uticajem. U fokusu festivala su filmovi koji pružaju dublji uvid u svet umetnosti, umetnika i njihov doprinos kulturi i društvu. Organizatori su s posebnim entuzijazmom istakli važnost ovih ostvarenja koja, za razliku od mnogih, ne zanemaruju trajnu vrednost umetnosti i njen uticaj kroz vreme.

Tokom prethodne dve godine, festival je već uspeo da formira arhivu filmova o velikanima poput Katarine Ivanović, Save Šumanovića, Milene Pavlović-Barili i mnogih drugih. Ove godine, galeriju velikana proširiće imena kao što su Desanka Maksimović, Božidar Kovačević i Miroslav-Mika Antić.

Učesnici ovog jedinstvenog festivalskog lanca obuhvataju gradove poput Beograda, Novog Sada, Niša, Valjeva, Jagodine, Banjaluke, Skoplja, Sjenice, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Trebinja, Gračanice i mnogih drugih, obećavajući da će kvalitet ovogodišnjih filmova privući još gradova da se uključe u ovu kulturnu manifestaciju.

Festival se simultano odvija u svim gradovima, a u Nišu, projekcije ćete imati priliku da vidite u maloj sali Niškog kulturnog centra, s početkom u 18h i 20h. Ulaz je besplatan.

PODELI VEST

Tople probe 14. oktobra

Tri medalje za niške džudiste

Nasleđe-teret

Reprezentativci u Nišu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me