1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Privatna arhiva City&Me redakcije

30. Nišvil Džez Festival: Ove Godine Bogat Program Džeza i Hip-Hopa

Jubilarni, 30. Nišvil Džez Festival, koji će se održati od 9. do 18. avgusta, ove godine donosi bogat i raznovrstan program. Festival će se ove godine posebno fokusirati na džez muziku, sa tri hedlajnera svake večeri. Prvog dana nastupiće Teo Kroker, Bruklin Fank i Black Uhuru, drugog dana Kamilu Džordž, Džen Mekferston i Arrested Development, dok će trećeg dana na programu biti Acoustic Version, The Great Guitars i Keren Souza. Poslednjeg dana, festival će ugostiti Scatter the Atoms, Konstraktu i Brushy One String.

Osim džez muzike, festival će ove godine ponuditi i hip-hop binu, koja će raditi svake večeri od 15. do 18. avgusta do ponoći. Nakon toga, do jutarnjih sati, publiku će zabavljati di-džejevi koji će promovisati fank, soul, disko i sving muziku. Među hedlajnerima na hip-hop bini biće poznati niški dvojac Stereo Banana, Bad Copy, Edo Maajka i Bvana iz Lagune.

Pored muzičkog programa, Nišvil Džez Teatar, koji se održava po osmi put, nudiće predstave iz Slovenije, Nemačke, Francuske i regiona sa temom zagađenja vazduha i vode. Predstave će se izvoditi na Amfiteatru na keju, mostu na ulazu u Tvrđavu i kod Beogradske kapije, a najavljen je i cirkus kao deo teatra.

Festival obećava raznovrstan i uzbudljiv sadržaj, obeležavajući svoj jubilej na način dostojan svog ugleda.

PODELI VEST

Građani Niša mogu osvojiti 150.000 dinara za ulepšavanje zajednice

Izložba posvećena Miodragu Đukiću otvara se 3. oktobra

Matija Bećković objavljuje prvu autobiografiju!

BK Naissus dominira u ligi!

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me