1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: Freepik

Srpski i bugarski planinari osvojili Ruj: Tradicija koja traje petnaest godina

Srpski i bugarski planinari ovog juna ponovo su se okupili na Međunarodnom usponu na Ruj, koji je po petnaesti put održan na visini od 1706 metara, gde se nalazi granica između dve zemlje.

Ove godine, učesnici su krenuli na stazu dugu 21 kilometar iz sela Rakita u opštini Babušnica. Zbog izuzetno toplog vremena, organizatori su odlučili da preskoče uobičajene stajanke kod Rakitskog kamena ili Vetrena, koji se nalaze na 1456 metara, i da se drže glavne staze ka vrhu.

Turistička organizacija Babušnice imala je ključnu ulogu u organizaciji ovog događaja. Kada su se umorni planinari počeli vraćati ka polazištu, dočekala ih je ukusna domaća hrana, uključujući sveže skuvan pasulj.

Istovremeno, u Rakiti su održani Miholjski susreti sela, manifestacija podržana od strane Ministarstva za brigu o selu. Posetioci su uživali u sportskim igrama poput nadvlačenja konopca, skoka u dalj i bacanja kamena s ramena, kao i u gastronomskom takmičenju i kulturno-umetničkom programu. Ova manifestacija održava se u 113 srpskih opština, uključujući i Babušnicu.

PODELI VEST

Srđan Janić: Legenda niškog vaterpola

Legende niškog Radničkog – Saša Stojanović Caki

Reprezentacija Srbije odlazi iz Nemačke

Veliki uspeh atletičara Radničkog

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me