1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Freepik

POZIV ZA 46 POPISIVAČA

Rok za prijave za popisivače poljoprivrede u Srbiji traje do 21. avgusta u 20:00. Republički zavod za statistiku (RZS) traži osobe spremne da od 1. oktobra do 15. decembra obavljaju ovu ulogu. Plata popisivača je zasnovana na učinku, s minimalnom zaradom od oko 60.000 i projektovanom zaradom od 150.000 dinara.

Kandidati moraju ispunjavati uslove kao što su državljanstvo Srbije, prebivalište ili boravište u zemlji, minimalno 18 godina starosti, srednje obrazovanje od najmanje 3 godine, te da nemaju krivičnu prošlost ili aktivne istrage. Poznavanje rada na računaru i pristup internetu su preduslovi, navodi RZS.

Kandidati mogu aplicirati za posao popisivača samo u mestima gde žive. Diplome iz oblasti poljoprivrede, iskustvo u popisu stanovništva 2022. i sopstveno vozilo tokom popisa predstavljaju prednost prema javnom pozivu Zavoda.

Ugovori će biti sklopljeni s nezaposlenim izabranim kandidatima i penzionerima za privremene i povremene poslove, dok će zaposleni izabrani kandidati imati ugovore o dopunskom radu. Petodnevna obuka je obavezna za popisivače.

Prijava se obavlja online, na linku: https://pod2.stat.gov.rs/PrijavaPopisPoljPOP/Prijava/PPP, a rang lista će biti objavljena 22. avgusta na sajtovima RZS-a i Ministarstva poljoprivrede.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me