1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Izvor: 5Vesti

Inovacije u bureku

U jubilarnom 20. izdanju manifestacije “Dani bureka”, koja će se održati od 17. do 20. avgusta na keju kod Oficirskog doma u Nišu, posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnim specijalitetima. Inovativno rešenje, ove godine, ogleda se u “Moravskom bureku” i ubacivanju tradicionalne južnjačke salate. Ukoliko ste salatu tokom ovog obroka jeli do sada “sa strane” posao će vam sada biti olakšan.

Organizatori događaja, najavljuju prisustvo oko 10 pekara iz Niša, kao i gostiju iz Kruševca i Bugarske. Uz raznovrsne nove ukuse i nadeve kao što su burek sa duvan čvarcima, zdenkom, suvim vratom i kulenom, planirane su i slatke varijante sa kremom i bananom.

Posebno privlači pažnju premijerni “moravski burek”, koji kombinuje moravsku salatu sa poznatim niškim specijalitetom. Ova inovacija, koja do sada nije bila deo ponude, biće dostupna posetiocima tokom manifestacije i njen budući status zavisiće od interesovanja publike, ističe Vukadinović.
Očekuje se prisustvo oko 20.000 posetilaca tokom četiri dana trajanja “Buregdžijade”, sa radnim vremenom od 18 časova do ponoći.
*Foto: Koprijan

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me