1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Freepik/wirestock

Suva skajmaraton i Topla Voda trejl

Planinske trkače i planinare očekuje uzbudljiv vikend 24. i 25. avgusta na Suvoj planini. Planinarski savez Srbije organizuje dve trke i jednu ekstremnu akciju, namenjene kako iskusnim trkačima, tako i rekreativcima.
Prvog dana, 24. avgusta, održaće se “Suva skajmaraton”, državnog seniorsko prvenstvo i 4. kolo Nacionalne serije. Ova trka duga 44,5 km sa 2.650 metara uspona ima vremenski limit od 11 sati i namenjena je samo najspremnijim učesnicima. Istog dana, organizuje se i “Topla voda trejl”, trka duga 16,2 km sa 920 metara uspona, koja je otvorena za sve trkače i rekreativce, sa vremenskim limitom od pet sati.
Start i cilj trka je u Niškoj Banji, a staze vode kroz prelepe delove Suve planine, uključujući vrhove Mosor, Sokolov kamen i Trem. Kratka trka prolazi kroz Stazu zdravlja, selo Koritnjak i etno selo Rautovo.
Za planinare, 25. avgusta, organizovana je ekstremna akcija “Suva hiking” na istoj ruti kao i skajmaraton. Učesnici će imati priliku da se suoče sa izazovima trase dugom 44,5 km, uz pratnju vodičkog tima PSK “Mosor” Niš.
Prijave su otvorene, a sve informacije mogu se naći na sajtu Planinarskog saveza Srbije.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me