1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Freepik

Mentorski program za talente i inovacije u medijima

Šest obrazovnih institucija, uključujući Filozofski fakultet u Nišu, zajedno sa devet nezavisnih medija, formiralo je Mrežu za talente i inovacije u medijima. Ovo je prvi edukativni mentorski program namenjen studentima završnih godina i mladim profesionalcima u oblasti medijskog poslovanja i digitalnih inovacija u Srbiji. Poziv za učešće u programu otvoren je do 23. avgusta, a program će trajati od oktobra 2024. do februara 2025. godine.
Program će studentima pružiti priliku da se upoznaju sa rešavanjem etičkih dilema i prepoznavanjem neetičkog sadržaja. Univerzitetski profesori iz Beograda, Niša i Novog Sada će kreirati kurikulum, a polaznici će sticati praksu u lokalnim, regionalnim i nacionalnim medijima, kao i na platformi Podcast.rs.
Svi polaznici će dobiti sertifikat o završenom programu, a najbolji će imati priliku za plaćeni probni rad u medijima. Prijave su otvorene za studente završnih godina svih univerziteta i nivoa studija, kao i za mlade profesionalce koji su tek započeli svoje karijere u medijskoj industriji. Više informacija i prijavni formular dostupni su na portalu https://talenti.medijiinovacije.rs.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me