1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Facebook/ Nikola Karabatić

Nikola Karabatić: Slavni rukometaš iz Niša

Nikola Karabatić, jedan od najuspešnijih rukometaša svih vremena, rođen je 11. aprila 1984. godine u Nišu. Njegov sportski talenat i posvećenost rukometu postavili su ga na vrh svetske scene ovog sporta. Iako je u ranom detinjstvu sa porodicom preselio u Francusku, gde je započeo svoju profesionalnu karijeru, koreni ovog sportskog asa vode do rodnog Niša.

Karabatić je svoju rukometnu karijeru započeo u klubu Montpellier HB, gde je brzo postao prepoznatljiv po svojoj izuzetnoj fizičkoj spremi i tehničkoj veštini. Sa Montpellierom je osvojio brojne domaće titule, a njegov doprinos timu bio je ključan u osvajanju Lige šampiona 2003. godine.

Njegov prelazak u klub Paris Saint-Germain (PSG) označio je novu fazu u njegovoj karijeri, gde je nastavio da osvaja titule i postiže neverovatne rezultate. Sa PSG-om je osvojio nekoliko šampionskih titula u Francuskoj, a bio je i važan član tima tokom njihovih evropskih uspeha.

Pored klupske karijere, Karabatić je briljirao i u reprezentaciji Francuske. Osvojio je tri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima (2009, 2011, 2015), kao i dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama (2008, 2012). Njegov doprinos timu nije bio samo u fizičkoj spremi i tehničkim veštinama, već i u liderstvu i motivaciji koju je pružao svojim saigračima.

Nikola Karabatić je tokom svoje karijere osvojio mnoge individualne nagrade, uključujući nekoliko titula za najboljeg igrača sveta. Njegova posvećenost sportu i neverovatne rukometne veštine učinile su ga ikonom ovog sporta.

Iako je proveo veći deo svog života i karijere u Francuskoj, Niš se ponosi što je rodno mesto jednog od najvećih rukometaša u istoriji. Karabatić često ističe svoje srpske korene i povezanost sa Nišom, što dodatno osnažuje vezu između ovog grada i slavnog sportiste.

PODELI VEST

Srpski gimnazijalci osvojii bronazanu medalju na međunarodnom turniru mladih fizičara

Uroš Živković osvojio dubl titulu na ITF turniru u Najrobiju

25 odbojkašica ŽOK “STUDENT” započelo pripreme za novu sezonu

Fudbaleri Radničnog spremni

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me