1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Freepik

Veliki Uspeh Boksera Niškog Kluba “Princip” u Prvoj Takmičarskoj Sezoni

Bokseri niškog kluba “Princip” ostvarili su izvanredne rezultate tokom svoje prve takmičarske sezone. U konkurenciji od 25 klubova iz regiona Jugoistok, borili su se hrabro i svojim sjajnim pobedama zauzeli drugo mesto, što im je donelo plasman u finale Kupa Srbije.

Finale Kupa Srbije održano je na Zlatiboru, na Kraljevom trgu, gde su se okupila po dva najbolja kluba iz svih regiona Srbije: Šumadija i Pomoravlje, Beograd, Vojvodina i Jugoistok. Iako su bokseri niškog “Viteza” tradicionalno bili odlični, prijatno iznenađenje priredio je još jedan klub iz Niša – BK “Princip”.

U kadetskoj konkurenciji, BK “Princip” osvojio je dve zlatne medalje. Ognjen Bogdanović je pobedio boksera iz “Viteza”, dok je Damjan Petrović trijumfovao u dve borbe – protiv boksera iz Novog Pazara u subotu i borca iz Sombora u nedelju.

U juniorskoj konkurenciji, bokseri “Principa” osvojili su dve medalje: Uroš Žikić je osvojio srebro, a Novica Šain bronzu.

Među omladincima, Marko Žikić je dominantno pobedio boksera iz Sombora u polufinalu, ali je u finalnoj borbi zaustavljen od boksera iz Loznice, što mu je donelo srebrnu medalju. U seniorskoj konkurenciji, u teškoj i super teškoj kategoriji, Đorđe Tošić i Đorđe Nikolić su se okitili srebrnim medaljama.

Bokseri kluba “Princip” sada odlaze na zasluženi odmor, a od avgusta će početi pripreme za novu sezonu i nove medalje.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me