1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Media EU Info

Konkurs za nagradu za novinare

Novinari se od danas mogu prijaviti na konkurs za nagradu Lorenco Natali za 2024. godinu, vodeću novinarsku nagradu EU, slanjem priče koja ispunjava uslove. Novinari koji izveštavaju o klimi, životnoj sredini i energiji, digitalnom prostoru i infrastrukturi, rodnoj ravnopravnost, ljudskom razvoju, migracijama i prisilnim raseljavanjima, miru i upravljanju, održivom rastu, radnim mestima i mladima mogu se prijaviti putem onlajn formulara do 30. juna u ponoć́ po srednjeevropskom vremenu.
Novinari mogu da prijave pisane, audio-vizuelne ili multimedijalne radove u jednoj od sledećih kategorija:

Nagrada za najboljeg mladog novinara/najbolju mladu novinarku
Nagrada za istraživačko novinarstvo
Nagrada za dubinsku reportažu
Specijalna nagrada

Prijave su otvorene za izveštavanje na bilo kom jeziku, ali treba da budu propraćene prevodom na jedan od jezika takmičenja: engleski, francuski, španski, nemački ili portugalski.

Veliki žiri sastavljen od međunarodno priznatih novinara i predstavnika ključnih nevladinih organizacija širom sveta biraće pobednike u svakoj kategoriji. Svaki pobednik će dobiti 10 000 evra. Pobedniku u kategoriji Najbolji mladi novinar/mlada novinarka u nastajanju biće ponuđeno i radno iskustvo/pripravništvo kod medijskog partnera, a pobednici će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrade Lorenco Natali u Briselu.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me