1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: Facebook/ Narodno pozorište Niš

Gimnazija “Bora Stanković” Priređuje Humanitarnu Predstavu za Izgradnju Centra za Osobe sa Invaliditetom

Učenici Gimnazije “Bora Stanković” iz Niša izvešće predstavu “Kovačević u Bori” na sceni Narodnog pozorišta u Nišu u ponedeljak, 17. juna. Sav prihod od ulaznica biće namenjen projektu “Izgradimo Tulandiju”, čiji je cilj izgradnja Centra za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

Predstava “Kovačević u Bori” sastavljena je od najpoznatijih scena iz nekoliko dela Dušana Kovačevića, uključujući “Balkanskog špijuna”, “Radovana Trećeg”, “Ko to tamo peva” i “Urnebesne tragedije”. Ulaznice će se prodavati po ceni od 300 dinara, a prikupljena sredstva biće donirana humanitarnoj “Fondaciji Matija Nikolić”.

“Fondacija Matija Nikolić” osnovana je 2023. godine u Nišu od strane roditelja dece sa smetnjama u razvoju. Cilj fondacije je izgradnja Tulandije, centra koji će pružati sveobuhvatnu podršku osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, kako bi se osiguralo da nijedno dete ne prođe kroz teškoće koje je iskusio Matija, dečak koji nije mogao biti smešten u odgovarajuću ustanovu dve godine.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me