1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Foto: Wikipedia/ Dragan Cvetković Niš

Niš slavi svoju slavu uz operu Đakoma Pučinija

U čast slave Grada Niša, večeras, od 21 sat na platou ispred Beogradske kapije održaće se izvanredna izvedba opere “Toska” Đakoma Pučinija. Ovaj muzički spektakl ne samo da obeležava gradsku slavu, već i stogodišnjicu od smrti slavnog kompozitora.

Pripremite se za veče ispunjeno melodijama strasti i drame, dok Srpska omladinska filharmonija i solisti iz Italije, Venecuele i Srbije prenose dušu Pučinijeve muzike pod zvezdanim nebom.

Da bi se omogućilo neometano uživanje u ovom kulturnom događaju, od 19:30 do ponoći, saobraćaj će biti obustavljen u ulicama koje okružuju Tvrđavu. Neki linije gradskog i prigradskog prevoza biće preusmerene, stoga budite obavešteni o alternativnim rutama putovanja.

Ovo izvanredno veče muzike i umetnosti obeležiće i nova lokacija za kulturne manifestacije, budući da će se opera odvijati u novom parku kraj niške Tvrđave. Ove promene će, svakako, uticati i na saobraćaj, te budite spremni za izmene u putovanjima ka ovom spektaklu.

Uživajte u nezaboravnom doživljaju opere pod zvezdanim nebom, dok Niš slavi svoju bogatu istoriju i kulturno nasleđe uz zvuke Pučinijevih remek-dela.

 

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me