5 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Modna revija učeničkih kreacija

Pozivamo vas na modnu reviju učeničkih kreacija Umetničke škole Niš koja će se održati u četvrtak, 16. maja od 18 sati na amfiteatru na Keju.
Modna revija predstavlja seriju unikatnih haljina koje su od ideje, preko skice do modnog odevnog predmeta realizovali učenici i učenice Umetničke škole Niš. Modna revija će na najbolji način prikazati ideje, senzibilitet i kreativnost nove generacije budućih modnih dizajnerki i dizajnera koji su svoju inspiraciju tražili u nasleđu avangardnih umetnika poput Vivijen Vestvud, Žan Pol Gotjea, Džeksona Poloka, Salvadora Dalja.
Učenici drugog razreda realizovali su kreacije inspirisane, idejama i reformama za koje učenici misle da su kao vrednosti jednako aktuelne i danas.
Učenici trećeg razreda predstaviće četiri prsluka rađena različitim tehnikama veza i tkanja, sa efektnim predivom, nastalih u okviru nastavnog predmeta tkanje.
Modnu reviju učeničkih kreacija organizuje EU info kutak Niš u saradnji sa Umetničkom školom Niš i deo je obeležavanja 9. maja Dana Evrope u Nišu.

___

Foto: EU Info kutak

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me