1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Facebook/ Narodno pozorište Niš

Dve premijere u maju u Narodnom pozorištu

U maju, Narodno pozorište Niš donosi dve premijere i četiri gostovanja. Prva premijera je komad “Greta”, diplomska predstava i prva režija Nevene Dimitijević, mlade Nišlijke. Predstava je zakazana za 11. maj, s pretpremijerom dan ranije. Ova duodrama, rađena po tekstu Luca Hibnera, istražuje pozorišni svet, a Nevena Dimitrijević je odgovorna za prevod, adaptaciju, izbor muzike i režiju. To je njen završni rad na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Druga premijera, zakazana za 18. maj, je predstava “Vrana u paunovom perju”, rađena po romanu Vladimira Vučkovića. Roman opisuje ključni istorijski trenutak kada je srpska vojska pod komandom Milana Obrenovića oslobodila deo juga Srbije, a srpska zastava se prvi put zavijorila na Niškoj tvrđavi.

Pored premijera, u maju će biti izvedene i četiri gostujuće predstave: monodrama “Život je loto” Monike Romić (15. maj), plesna predstava “Kosara i Vladimir” u izvođenju BeoArt produkcije (20. maj), standup nastup “Merkur beskućnik” Srđana Dinčića (24. maj) i monodrama “Svetozar Treći” u izvođenju Ivana Perkovića (27. maj).

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me