1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: zoo planet Izvor: web

Preko 12 godina humanog rada

Udruženje ZOO Planet, sinonim za predan rad i brigu o životinjama u našem gradu, postalo je poznato po svojim izuzetnim aktivnostima. Kroz neumoran volonterski rad, članovi ove ekipe pružaju neophodnu veterinarsku negu životinjama u nevolji. Nakon oporavka, divlje životinje se rehabilituju i vraćaju u prirodu, dok se domaće životinje udomljavaju u adekvatne domove. Njihov cilj je i edukacija dece i posetilaca, omogućavajući im blizak kontakt sa životinjama kako bi stvorili bolji odnos i razvili odgovornost prema životinjama. Međutim, trenutno su suočeni sa izazovom obezbeđivanja dovoljno sena za preko 200 životinja koje brinu. Kako kažu “Poterban je novac za hranu, lekove, veterinare, piljevinu, jer je to podloga u štalama, pomoć je uvek potrebna”.

Da bi zadovoljili potrebe svojih četvoronožnih štićenika, Udruženje ZOO Planet treba prikupiti čak 7800 bala sena. Troškovi dostave i skladištenja iznose 10.000 EUR, a svaka donacija je od izuzetnog značaja kako bi osigurali dovoljno hrane za sve krznene prijatelje. Vaša podrška će omogućiti nabavku i isplatu troškova za seno, kako bi se obezbedila hrana i pažnja koju ove životinje zaslužuju.

Ukoliko želite da pomognete Udruženju Zoo Planet u ovom plemenitom cilju, možete uplatiti donaciju na njihov žiro račun 105-22423-78 ili putem PayPal-a na adresu zooplanet.nis@gmail.com. Svaka vaša donacija će doprineti opstanku i dobrobiti ovih divnih stvorenja.

Hvala Nišlije!

 

 

 

 

 

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me