1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Facebook/ Odred izviđača Josif Pančić

Prolećna akcija niškog odreda izviđača “Josif Pančić”

Ekološku šetnju u Donjoj Trnavi organizovaće izviđači i planinke iz Odreda “Josif Pančić” iz Niša, od petka, 19. do nedelje, 21. aprila, dužine 15 kilometara. Akcijom žele da promovišu ekološku svest i očuvanje prirode, ali i obeleže 210 godina od rođenja čuvenog Josifa Pančića, kao i predstojeći Dan planete Zemlje.

Ova ekološka šetnja, prema rečima izviđača iz Odreda “Josifa Pančića”, ima za cilj da svima skrene pažnju na to da deca i mladi vrlo malo provode vremena u prirodi, što dosta utiče na mentalno i fizičko zdravlje. Zbog toga, kažu, u pauzama šetnje organizovaće radionice i aktivnosti na temu očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja. Uz radionice će, kako je najavljeno, posaditi nekoliko Pančićevih omorika.

Osim izviđača koji će trodnevnom aktivnošću odati počast prvom predsedniku Srpske kraljevske akademije Josifu Pančiću, šetnja je namenjena svim ljubiteljima prirode koji žele da subotnji dan provedu u Donjoj Trnavi, kako kažu niški izviđači, okupljanje je zakazano ispred Osnovne škole “Branislav Nušić” u 9:30. Cena učešća će biti 250 dinara.

PODELI VEST

Humanitarno veče za Iliju

Osnovna škola iz Čokota primer dobre prakse

Boris Režak uskoro u Nišu

Ozbiljan uspeh gimnastičara

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me