1 minut čitanja

Autor: 5Vesti Foto: Niš-ekspres/promo

Dečiji crteži na gradskim autobusima?

Tradicionalnom likovnom humanitarnom konkursu pod nazivom “PUTUJEM SA ONIMA KOJE VOLIM”, koji organizuje Niš-ekspres, odazvala se 21 osnovna škola. Ova inspirativna inicijativa privukla je pažnju 755 mladih umetnika, a tri škole su se posebno istakle sa najvećim brojem poslatih radova. OŠ “Sveti Sava” Niš prednjači sa impresivnih 112 radova, za njom slede OŠ “Ratko Vukićevič” Niš sa 99 radova i OŠ “Ivo Andrić” Niš sa 95 radova.

Stručni žiri, u sastavu Danijela Dimitrijević (akademski slikar), Sara Stojmenović (grafički dizajner) i Dijana Zlatanović (direktor marketinga Niš-ekspresa), imao je težak zadatak da odabere pobedničke radove među sjajnim prilozima, a konačni izbor je sledeći:

I mesto – Aleksandra Mihajlović, IV razred, OŠ “Učitelj Tasa” Niš
II mesto – Dunja Perović, III razred, OŠ “Milan Rakić” Medoševac
III mesto – Lara Milosavljević, II razred, OŠ “Car Konstantin” Niš

Pobednički crteži će krasiti čestitke i kalendar Niš-ekspresa za 2024. godinu, a gradski autobus će postati pokretna izložba radova malih umetnika tokom naredne godine. Dodela nagrada i izložba radova održaće se 16.12.2023. godine u holu autobuske stanice u Nišu.

Pozivamo vas da se pridružite humanitarnoj akciji slanjem SMS poruke sa brojem 1 ili 2 na 1150 ili donacijom u vidu priloga ubačenog u NURDOR donatorsku kutiju. Sva prikupljena sredstva će biti namenjena pomoći i podršci deci oboleloj od raka.

PODELI VEST

Učiteljski dom postaje Omladinski centar

grad nis

Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije

Niški aerodrom oborio rekord

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me