1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Neša Travka preporučuje

Ovog vikenda, Neša Travka preporučuje njoke sa grilovanim povrćem i pirotskim sirom

Sastojci za njoke:

1 kg krompira
250 g brašna
2 jaja
1 kašičica soli
1 kašičica crnog kumina
½ kašičice suvog bosiljka
2 kašike ulja
150 g pirotskog kačkavalja mešanca

Grilovano povrće

1 tikvica
1 plavi patlidžan
1 crvena paprika
so i biber

Preliv

200 g rendanog dimljenog sira
3 dl neutralne pavlake za kuvanje
40 g maslaca
1 kašičica mlevene suve koprive
100 g sitno rendanog sušenog kozjeg sira
2 kašičice slatke mlevene začinske paprike

Priprema:

Kuvati krompir u ljusci 30 minuta, ostaviti da se malo ohladi, a za tim ga oljuštiti i propasirati. Dodati jaja so i bosiljak i crni kumin. Zatim dodavati brašno sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Napraviti tanke rolnice pa testo iseći na komadiće dužine oko 2 cm. U svaku njoku ubaciti kockicu tvrdog (sira) kačkavalja. Kuvati njoke u kipućoj slanoj vodi, čim isplivaju na površinu vaditi ih i cediti. Preliti ih sa malo ulja da se ne zalepe.

Preliv:

Zagrejati pavlaku za kuvanje sa puterom, dodati rendani dimljeni sir sir i suvu koprivu.

Priprema:

Očistiti povrće i iseckati po dužini. Patlidžan i tikvice posoliti pre grilovanja da izvuče višak vode i gorčinu. Grilovati na malo ulja dok ne omekša. Na kraju posoliti po ukusu i dodati biber. Gotovo povrće ređati u vatrostalnu činiju, kuvane njoke staviti preko, zatim drugi red povrća i njoki. Preliti sosom od sira preko njoki i povrća, posuti mlevenom paprikom i kozjim sirom, zapeći u rerni na 180°C  15 minuta.

 

 

PODELI VEST

Dva leta petkom na liniji Niš – Beč

Danas se obeležava dan napuštenih životinja

Revija filmova na festivalu „Susreti na Tvrđavi“

Srebro za Damjanu Đerić na Evropskom kupu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me