1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Neša Travka preporučuje

Ovog vikenda, Neša preporučuje specijalne sarmice. Evo šta vam je potrebno:

30 komada vinovog lista
1 šoljica pirinča
1 šargarepa
1 koren peršuna
1 koren paškanata
1 manji celer
1 kašičica majčine dušice
1 glavica crnog luka
100 g mlevenih oraha
1 kašika suvih sunčanica (gljiva) u prahu
1 kašika vrganja u prahu
ulje 2 šolje vode
so, biber

Zaprška

2 dl pasiranog paradajza

2 kašičice kukuruznog brašna

3 kašike ulja

Priprema:

Skuvati pirinač u 2 šolje vode. Zagrejati ulje u šerpi, naseckati luk i izrendati korenasto povrće. Začiniti, dodati gljive, orahe i uz mešanje propržiti sve zajedno dok ne omekša. Dodati kuvani pirinač, posoliti i sve dobro promešati. Ostaviti fil sa strane da se malo ohladi. Ako su listovi vinove loze sveži potopiti ih u kipuću slanu vodu na 1 minut da omekšaju. Ako su izvađeni iz zamrzivača, za tim nema potrebe. U šerpu ili tepsiju koja se prethodno naulji ređati sarmice u krug. Zapršku napraviti tako što se svi sastojci dobro promešaju u posudi za mešanje. Naliti zaprškom, da sarmice ogreznu, a po potrebi dodati malo vode. Nakon toga sarmice staviti u zagrejanu rernu na 200°C i peći petnestak minuta dok vinov list ne omekša. Služiti uz kiselo mleko i urnebes.

 

PODELI VEST

Dva leta petkom na liniji Niš – Beč

Danas se obeležava dan napuštenih životinja

Revija filmova na festivalu „Susreti na Tvrđavi“

Srebro za Damjanu Đerić na Evropskom kupu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me